måndag 13 juli 2009

Ekonomi och kontamination

Tidningen tunn. Inte mycket att reagera på.
Den åsiktsskillnad, som finns i politiken om vilken ekonomisk politik som ska bedrivas behandlas i UNT: s ledare. Gasa i svåra tider, bromsa när konjunkturen blir bättre, anser oppositionen. Om den nu säger det sistnämnda, eller säger den gasa alltid. Regeringen vill nu hålla igen, bland annat för att ha en beredskap om det blir ännu sämre. Teoretiskt torde oppositionslinjen vara svår att motsäga.
Dock håller sällan teorierna. Vi har inte de politiker, som klarar att begränsa statliga utgifter i högkonjunktur. Nuvarande ekonomiska politik tycks inge störst förtroende.

Språkpolisens presstalesman meddelar att media nu slagit till på bred front i fråga om kontamination. Man har lyckats få genomslag för inte bara sammanblandningen av ”ta tillvara” och” ta vara på” utan också ”särskilja” och ”skilja på”. Inte förrän ”ta tillvara på” och ”särskilja på” fått härja en längre tid har språkpolisen gripit in. Eftersom vi har att göra med ett vitt förgrenat nätverk är språkpolisen emellertid pessimistisk i fråga om möjligheterna att förhindra upprepningar.

Inga kommentarer: