onsdag 30 september 2015

Läktarvåld en fråga om livskunskap


Bra att politiker reagerar
Mot bakgrund av de senaste läktarhändelserna väcks åter frågan
om hur det står till med vårt samhällsklimat
Visst kan juridiska åtgärder behövas, men i grunden handlar det om livskunskap.
Den saknas hos många individer. Problemet med brist på kunskap måste lösas med 
undervisning. Ämnet livskunskap måste in på skolschemat


Folkpartiet Liberalerna A524426097@distribution.cision.com via folkpartiet.se 

15:44 (25 minuter sedan)
till liberala-blogg.

Roger Haddad och Bengt Eliasson (FP): Skärpta åtgärder mot läktarvåldet krävs

Med bakgrund av de senaste veckornas oroligheter i samband med stormatcher i fotboll, kräver nu Folkpartiets riksdagsledamöter Roger Haddad och Bengt Eliasson skärpta åtgärder för att stoppa läktarvåldet:

– Det är uppenbart att polisen inte har de verktyg som behövs för att stoppa våldet på läktarna. Vi kräver ett totalförbud för pyroteknik på alla fotbollsarenor, samt att det ska vara olagligt att maskera sig på läktarna. Regeringen har meddelat att man vill införa ett maskeringsförbud på arenorna 2017, men frågan har utretts flera gånger, och helgens kaosartade scener visar att detta bör ske omedelbart. Vi tittar också på hur kameraövervakningen på fotbollsarenorna kan utökas, säger Roger Haddad, rättspolitisk talesperson för Folkpartiet.
– Vi har nått långt förbi en acceptabel gräns vad det gäller den här sortens beteende på läktarna. Folkpartiet anser att arenor kan behöva införa alkoholrestriktioner i samband med vissa matcher. Tillträdesförbudet kan också behöva utökas, och om klubbarna och arrangörerna inte kan garantera ordningen på läktarna, så kan vi i förlängningen tvingas att låta högriskmatcherna spelas helt utan publik, säger Bengt Eliasson, idrottspolitisk talesperson.
Kontakt:
Roger Haddad (FP)
Riksdagsledamot för Västmanland, från VästeråsRättspolitisk talespersonLedamot av Justitieutskottet0708-18 28 65
Bengt Eliasson (FP)
Riksdagsledamot för Hallands länKultur-och idrottspolitisk talespersonLedamot av Kulturutskottet0702 – 21 40 58
Eric Aronson, pressekreterare (FP)0727 – 36 61 93


Denna information skickades av Cision http://news.cision.com/se
http://news.cision.com/se/folkpartiet-liberalerna/r/roger-haddad-och-bengt-eliasson--fp--skarpta-atgarder-mot-laktarvaldet-kravs,c9839521

Om du inte längre är intresserad av att få framtida utskick från Folkpartiet Liberalerna, gå till https://optout.ne.cision.com/sv/2HNwJFzdFgfh4CBERXeUAyd62RZ9yErovJdDnQHdP2knHDkUBbh2SpkKyeE8ceALZPzTf2tLZEBha5J9H6iZRcwYMPUW9bQxW7gQMd8EiVKzgBjsyMZdySKtR8EdyiSxRW9h.
Folkpartiet Liberalerna, Folkpartiet Liberalerna, Sverige, 111 28 Sverige

Om du vill sluta prenumerera på den här gruppen och inte längre få någon e-post från den skickar du ett e-postmeddelande till liberala-bloggare.akg+unsubscribe@folkpartiet.se.
0,09 GB (0 %) av 15 GB används
Senaste kontoaktivitet: 27 minuter sedan

Inga kommentarer: