tisdag 18 september 2012

Avsnitt 58 ur Politik på Gott och Ont


Återstår att se om nuvarande regering är bättre än den förra på att förbättra de ekonomiska förutsättningarna för god tandvård för även personer med låga inkomster.
Det här är en insändare från januari 2002.
Regeringen är inte tillräckligt på bettet

STATSMINISTER Göran Persson har sagt att tänderna inte får bli en klassfråga. Men har det inte redan blivit så? Tandvårdskostnaderna är höga och många människor drar sig för att gå till tandläkaren.

Regeringen är inte tillräckligt på bettet för att denna utveckling ska kunna hejdas. Regeringens tandvårdspolitik kännetecknas av tillfälliga fyllningar i syfte att dölja det som är trasigt i stället för att gå till roten med det onda.

Jag och folkpartiet vill att problemen överbryggas genom att ytterligare 300 miljoner kronor anslås för 2002 och 400 miljoner kronor för 2003.

Som kronan på verket måste en plan tas fram för hur tandvården successivt skall kunna omfattas av sjukförsäkringen och garantier kunna lämnas för att ingen skall behöva avstå från tandvård av ekonomiska skäl. Tänderna är liksom händerna en del av kroppen. (Slut på insändare)

Skicka en kommentar