fredag 27 februari 2009

Hur väcka intresse?

för valet till europaparlamentet? Räcker det för Folkpartiet att ha Marit Paulsen som första namn? Nja, inte för att totalt väcka intresse för valet. Däremot torde Fp nå ett relativt bättre resultat än utan Marit på valsedeln. Problemet med lågt intresse, eller tänk om det är en protest, borde partierna ta på ett större allvar än man gör för närvarande. Hur resonerar man? Jag är rädd för att man inte resonerar över huvud taget.
Om och när deltagandet i vårt riksdagsval kommer att sjunka drastiskt kan vi möjligen få en diskussion om vad som gått snett i relationen mellan politiker och väljare. Eller kommer politiker att nöja sig med att bli valda i alla fall?
Jag utmanade i går kväll politiker med ett föredrag med rubriken "Politiker, varför styr Ni inte?" Lokalen var inte överfull. Aktiva politiker lyste starkt, med sin frånvaro. Bryr man sig inte?
Nu måste vi starta en rörelse, som ser till att i valen 2010 få fram nya personer i politiken, personer, som leds av en vilja att påverka utvecklingen och med en ideologisk kompass.

Inga kommentarer: