söndag 11 april 2010

Viktigt med personvalet i september

Kanske mer angeläget än någonsin att nu få plats för miljöengagerade politiker i Sveriges riksdag. Vi socialliberaler har möjlighet att öka representationen avsevärt, men det krävs att några "kryssar sig förbi".
Många upplever i dag ett tilltagande kompetensförakt. Många upplever att färdigheter i marknadsföring av sin egen person är mer betydelsefull. Det här kan bli ett stort demokratiskt problem. Partierna måste anstränga sig för att tillvarata kompetensresurser. Först när det sker får vi en öppenhet i vilken alla röster blir hörda. Vi måste motverka de inslag av diskriminering, som visar sig, och vi måste ta avstånd från politiker, som visar arrogans och okunnighet. Vi måste engagera oss för att förhindra upprepning av uteslutning av engagerade personer för att de betraktas som obekväma. Politiken behöver fler obekväma.
Jag tänker då inte på sådana politiker som moderatriksdagsmannen, som väl nu är politisk vilde och som tror att kohandel och utpressning är synonyma begrepp. Jag tänker på personer, som följer spelregler, men vågar föra fram även obekväma ståndpunkter och därigenom försämra sina karriärmöjligheter.
Kanske kan vi socialliberaler i Uppsala län lyckas.

Inga kommentarer: