onsdag 27 februari 2013

Visst producerar Akademiska om efterfrågan finns

I ett inlägg i dag i UNT skriver hälso- och sjukvårdsdirektören och sjukhusdirektören vid Akademiska sjukhuset om att operationer av bukhinnecancer kan ske vid både Akademiska sjukhuset och Uppsala Cancer Clinic. Man uttrycker också förhoppningar om samarbete mellan Akademiska och UCC.
Men beslut om vad som ska produceras vid Akademiska måste väl fattas av dess styrelse. Finns någon, som önskar köpa operationer torde styrelsen gärna producera. Finns ingen efterfrågan från vare sig egna landstinget eller andra köpare kan man ju inte ägna sig åt operationerna. Detta är ju en del av innebörden av det köpa - säljasystem man säger sig tillämpa

1 kommentar:

Millan sa...

Det är ju det som är så märkligt. Det verkar ju inte finnas någon som vill operera sig på Akademiska. Inte ens Ackis egen personal vill det. Det är ju Haile Mahteme som har lärt sig Sugerbaker- metoden. Det har vi ju förstått med bl.a info från dr Holtz att Akademiskas kirurger tar åt sig äran av Mahtemes idoga arbete. Om ingen står i kö till Ackis bukhinneoperationer, utan hellre vill till UCC, MÅSTE väl produktionsstyrelsen komma fram till att de inte ska erbjuda den typen av kirurgi vid Ackis, eller? Så tolkar jag det som du skriver.