lördag 2 juli 2016

Mer av OSSE


Mer av sådant här vill jag se; i stället för äventyrliga närmanden till NATO

Aktuellt

Riksdagsledamöter deltar i OSSE:s sommarmöte i Tbilisi

Den 1-5 juli deltar svenska riksdagsledamöter i OSSE:s parlamentariska församlings sommarsession i Tbilisi, Georgien. Församlingen kommer att debattera och uppmärksamma bland annat den rådande säkerhetssituationen i Europa, flyktingkatastrofen vid Medelhavet och terrorism.
Sessionen kommer även att lyfta jämställdhetsfrågornas betydelse för en trygg, demokratisk och säker värld. Under mötet behandlas tre tematiska resolutioner samt ett stort antal enskilda förslag. Mötet samlar mer än 300 internationellt engagerade politiker från 56 länder. Den svenska delegationen leds av ordförande Kent Härstedt (S) och vice ordförande Margareta Cederfelt (M).
Under fredagens öppnande talar Georgiens talman David Usupashvili, president Giorgi Margvelashvili, premiärminister Giorgi Kvirikashvili samt den tyske utrikesministern Frank-Walter Steinmeier.

Särskilda uppdrag

De riksdagsledamöter som har särskilda uppdrag i organisationen är Kent Härstedt (S), vice president i OSSE PA och ordförande för arbetsgruppen om Vitryssland. Margareta Cederfelt (M) är särskild rapportör i kommittén för säkerhet och politik samt ledamot i OSSE:s arbetsgrupp om migrationsfrågor. Christian Holm Barenfeld (M) är ledamot i arbetsgruppen om församlingens procedurregler och arbetssätt.

Bildades 1991

Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa, OSSE, är en sammanslutning för säkerhetspolitisk dialog och samverkan i Europa. Organisationen arbetar för att förebygga konflikter och skydda mänskliga rättigheter. OSSE:s parlamentariska församling bildades 1991 och består av parlamentariker från OSSE:s 56 medlemsländer.

Inga kommentarer: