torsdag 12 mars 2009

Van att tillhöra en minoritet

Nu är opinionen klart för en satsning på kärnkraft. Min eget avståndstagande har ökat i takt med opinionens ökade positiva inställning. Jag har dock en tro på att vi snart får en skeptisk inställning, i takt med att kunskapen om risker och negativa miljöpåverkan ökar. Avfallsproblemet är olöst och säkerhetsproblemen är alltför stora.
"Folk i allmänhet dom tänker förstås på sitt grovhuggna vis att det som hände i Harrisburg verkligen har hänt. Dom tar det som - en sanning. Dom förstår inte att en sak som inte ens är sannolik, den kan ju ännu mindre vara sann. Dom har inte hängt med i utvecklingen. Dom har fått lära sig av sina föräldrar att alltid tala sanning. Tala alltid sanning barn, sa nog deras föräldrar till dom. Det får inte vi säga till våra barn. Vi måste lära våra barn att alltid tala sannolikt. Så att dom inser att det som hände i Harrisburg inte kan hända här, eftersom det inte ens kunde hända där, vilket ju hade varit mycket mera sannolikt med tanke på att det var där det hände!" (Tage Danielsson)

1 kommentar:

Christoffer Willenfort sa...

du kansek missade att Harrisburg orsakade 0 döda och 0 skadade. Och eftersom det är i princip den värsta olycka som en lätvattensreaktor kan råka ut för så tycker jag att såkerheten verkar ganska bra.

Moderna reaktorer är desutom avsevärt säkrare än vad TMI reaktorn var. så vad är det du baserar "och säkerhetsproblemen är alltför stora." på ?

desutom har vi löst avfallsproblemet. metoden heter KBS-3. och du kan läsa om den här : http://sv.wikipedia.org/wiki/KBS-3

/C