fredag 13 mars 2009

Klokt av UNT: s ledare

Om flygplats på Ärna handlar UNT:s ledare i dag. Rubriken "Håller Ärna - kalkylerna?" och de två avslutande meningarna ringar in en stor del av problemet. "De politiker som är positiva till planerna kan ha goda argument för dagen och för den närmaste framtiden. Har de också tänkt igenom hur de skulle ställa sig om kalkylerna spricker?" Milöproblemen kring en ny flygplats tillsammans med det stora ekonomiska risktagandet kan knappast leda till annat än ett avvisande av förslaget.

En annonsör i dagens UNT tror att vi i Sverige har borgmästare. Man kallar kommunstyrelsens ordförande borgmästare; ett dubbelfel. Skulle vi införa titeln är den närmast att jämföra med kommunfullmäktiges ordförande

Var det ett smart drag av Centern att säga ja till utbyggnad av kärnkraften men också säga nej, eller var det en taktisk dumhet? I en debattartikel beskrivs innebörden av energiöverenskommelsen. Utbyggnad blir inte möjlig. Har Björklund fått sitt genom att man har sagt ja till att företag gör satsningar och tar på sig alla kostnader och Olofsson sitt genom att det inte blir någon utbyggnad? Jo, detta är nog strategin.

Inga kommentarer: