måndag 2 mars 2009

Fri från självkritik

Lyssnade nyss på en intervju med den nye socialdemokratiske partisekreteraren. Frågorna om varför socialdemokraterna rasar i opinionen och varför Mona Sahlin har så lågt förtroende hos svenska folket besvarades med att detta är naturligt i kristid. Samtidigt tror han att svenska folket inser att regeringens politik leder oss i fel riktning. Inte en tanke finns hos denne man om att någonting behöver förändras hos det egna partiet.
Själv tror jag att det stora raset handlar om personer. Med Mona Sahlin torde inte finnas möjlighet att få ett regeringsskifte till stånd. Kalla fakta i går kväll fick mig att bli övertygad om detta. Inte på grund av klantigheten med bilbesiktningen utan av det skälet att hon inte kan framstå som en tänkbar ledare för Sverige. Hon räcker inte till. Enda möjligheten för S att kunna rubba nuvarande regering är att utse ny ledare omgående. Men även det är ju en omöjlighet.
Det finns dock ett hopp för S, nämligen att något av partierna i nuvarande regeringskonstellation inte når 4 % i valet nästa år. Den sannolikheten tycks just nu vara relativt hög.

Inga kommentarer: