lördag 4 juli 2015

Almedalen 2018

Li Bennich Björkman har tittat i kristallkulan och i dagens UNT berättat om vad hon såg. Hon såg ett politiskt landskap, som hade förändrats successivt. Antalet kvinnliga brogerliga partiledare var fyra. Nuvarande trio hade utökats med Birgitta Ohlsson som ledare för Folkpartiet. Hon hade endast marginellt stärkt partiets ställning i opinionen. Batra och Moderaterna hade misslyckats, om man med lyckas menar att öka väljarandelen (Dock kan man lyckas med sin politik samtidigt som man backar i opinionen)
Busch Thor och Lööf är de som lyckats kunde urskiljas i Bennich Björkmans kristallkula.

Jag blev så pass intresserad att jag åkte iväg för att skaffa en egen kristallkula. Glad att jag gjorde det, för här såg jag till stor del andra saker. Antalet kvinnliga borgerliga partiledare var fortfarande tre, men inte desamma som i dag. Batra hade tvingats lämna p.g.a. kraftig kräftgång i opinionen och efterträtts av en man. Hans profil är i min kula otydlig, och har nog inte setts särskilt mycket i medierna. Busch Thor och Lööf slåss för att rädda kvar partierna i riksda´n. 
Folkpartiet har genom sin nya ledare Maria Arnholm intagit en tydlig borgerlig vänsterposition och åter blivit ett 15 till 18 % - parti. Partiet har slutat krama både NATO och kärnkraftverken och är ett parti som bygger sin politik på solidaritetsbegreppet, fredskamp och på forskningens och utbildningens betydelse för välfärd.
Ett regeringsskifte ser tveksamt ut. Socialdemokraterna styr nu ensamma efter stora konflikter med MP och ligger en bra bit över 30 %. 
Tänk så olika kristallkulor kan fungera. Kanske är det denna gåtfullhet, som ger kristallen dess stora värde

Inga kommentarer: