torsdag 8 november 2018

Läser om, bland annat, Laboraskolan och Gottsundamammorna

Representanter för Laboraskolan, en friskola, skriver, bland annat: "Laboraskolan, som omnäms av Sebastian Sundel,...." I min skola, som inte var en friskola, skulle läraren, om en stavning som i citatet, anmärkt och påpekat att omnäms ska stavas omnämns.
Dags att låta kommunerna få hela ansvaret för skolan i Sverige. Den kommun, som vill ha andra utförare än kommunen själv ska teckna avtal med utföraren i fråga. Nuvarande system, i vilket kommunerna bara har att acceptera en friskola, som vill starta, oberoende av om behovet finns, är ett system, som måste förändras.

Läser om, även Gottsundamammorna (som ibland benämns Gottsunda Mammorna, något jag inte förstår). Ideela initiativ, som efter en inledning, erhåller ekonomiskt stöd från samhället tenderar ofta att vilja bli institutioner. Bra initiativ, som Gottsundamammorna är, bör stödjas av kommunen. Däremot bör man fundera över konsekvenserna och vara beredd att ta dessa, av att en förening tilldelas lokal och organiserar sig som en institution.

Inga kommentarer: