lördag 21 augusti 2021

Bli medlem i Fredens Hus

 

Nyhetsutskick från Fredens Hus
 20 augusti 2021


Hösten på Fredens Hus

Nu har höstterminen 2021 startat och vi ser fram emot en tid då samhället kan öppna upp mer och mer och vi på ett ansvarsfullt sätt kan fortsätta vårt viktiga arbete med skolor och ungdomar. Under hösten startar vi även upp flera nya spännande projekt och genomför en utställningsturné i Region Uppsala. 

Nya projekt med stöd av MUCF

Till vår stora glädje beviljades vi innan sommaren två projektbidrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF). Vi kommer även att genomföra ett projekt i samarbete med Emerichfonden. 

Demokratihjältarna

Demokratihjältarna är en julkalender för mellanstadiet som på ett enkelt och inspirerande sätt lyfter demokrati och hur barn själva kan påverka det samhälle de lever i. Varje dag får eleverna se en ny kortfilm som handlar om unga förebilder som använt sin röst för att påverka i viktiga frågor som t.ex. klimatet, skolmiljö, civilkurage eller allas lika rätt.

Nu letar vi efter unga Demokratihjältar att berätta om i julkalendern. Är du under 18 år och har påverkat någon viktig fråga lokalt, nationellt eller internationellt? Eller känner du någon Demokratihjälte? Skriv till oss och berätta på sofia@fredenshus.se

Om det var du

Projektet syftar till att synliggöra hur rasistiska uttryck förekommer i Sverige idag och hur de kan påverka en ung människa på ett känslomässigt plan. Vi kommer att skapa en mobil utställning där besökaren får ta del av olika rasistiska uttryck baserade på verkliga berättelser som samlats in från personer mellan 13 och 25 år. 

Är du en av dem som har upplevt rasism i din vardag och vill dela med dig av din berättelse till oss? Skriv då till sofia@fredenshus.se. Tipsa gärna andra också!

Kortfilmsfabriken

Kortfilmsfabriken är ett projekt där unga mellan 13 och 25 år får skapa egna kortfilmer med fokus på rasism. Det kan handla om saker som ungdomarna upplevt i sin direkta vardag såväl som att lyfta rasism på ett mer strukturellt sätt och hur man kan motverka och förebygga rasism. 

Projektet drivs av Emerichfonden men Fredens Hus kommer att vara med och genomföra aktiviterna inom projektet.

Utställningsturné Region Uppsala

Med stöd från Region Uppsala kommer vi under hösten att turnera med några av våra utställningar på olika platser i länet som ett led i att sprida vår verksamhet till fler platser. Läs mer på vår hemsida om vilka utställningar som turnerar, och håll utkik i våra olika sociala mediekanaler var vi kommer att befinna oss under hösten!

Bli medlem i Fredens Hus - med din hjälp kan vi göra världen lite bättre!

Är du inte medlem i Fredens Hus ännu? Eller vet du någon som skulle vilja bli medlem? Hjälp oss att växa så vi kan fortsätta arbeta med viktiga frågor i hela landet. Tillsammans kan vi göra skillnad. 

För dig under 26 år är medlemskapet gratis!

Så här blir du medlem:

- Gå in på www.fredenshus.se/bli-medlem och fyll i formuläret.
- Är du under 26 år är medlemskapet gratis.
- Övriga betalar medlemsavgiften till Plusgiro: 12 30 39-0 eller via Swish till nummer 1234995023. OBS glöm inte att uppge namn och e-postadress när du betalar in!

Inga kommentarer: