torsdag 12 augusti 2021

Brist på syre

 Då och då läser vi om problem, i offentlig sektor, kopplade till begränsade möjligheter föranställda att  uttala sig offentligt.

Vilken brist på syre som måste råda i en organisation med flera hierarkiska steg. Det är ju en sak att ha en fastställd ordning för hur ärenden hanteras, en helt annan att se till att efterleva lagstadgad rätt att yttra sig. Vi har i dag ett demokratiskt problem som handlar om bland annat att avståndet mellan medborgarnas valda representanter och medborgarna ökar. Vi behöver mer av kontakter från förtroendevald med olika verksamheter men också från anställda i både offentlig och privat verksamhet med förtroendevalda. Uppmuntra människor att ta kontakt. 

Fartkameror har visat sig vara så användbara så man kan utvidga användningsområdet. Och vi har inga invändningar. Nej, för vi diskuterar ju inte den totala övervakningen av oss utan en sak i sänder. Jo, visst måste vi för taxiförarnas bästa ha kameror i taxibilarna. Och eftersom snatterierna är så omfattande är det okej med kameror i butiker. Och, och... Men det är lågt i tak i även i partierna. Jag vet. Då och då har jag opponerat mot borgerliga uppfattningar. När det var dags för nomineringar efter valet 2006 krävde moderaterna att jag inte skulle fortsätta i landstingsstyrelsen. I vanlig ordning följde folkpartiet de moderata anvisningarna. Jag föreslogs ta ordförandeskapet i den viktiga men opolitiska patientnämnden.

I grunden handlar det om var och ens ansvarstagande. Om detta handlar den politiska debatten sällan. 

Dock har partiet hedrat mina femtio år som aktiv i partiet med en medalj - i brons

Inga kommentarer: