torsdag 31 december 2009

Bedrövlig opposition i Uppsala kommun

Jag tror att valdeltagandet blir lägre vid nästa års val än tidigare. Hoppas att jag ändrar uppfattning, men den här känslan blir stark när jag läser dagens debattartikel i UNT. Tre personer, som redan anser sig valda till kommunalråd, säger sig stå för någonting annat än det misslyckande, som nuvarande majoritet i Uppsala kommun representerar. "Vi som kommer att vara kommunalråd....", skriver man. Men hallå, det är inte partierna, som väljer kommunalråd utan det gör kommunfullmäktige. Men det här slarvet har vi sett tidigare och också från annat håll. Tyvärr uppmuntras slarvet av media.
Vad får vi då veta om alternativet i Uppsalas kommunala politik? Bidra med framtidstro och politisk handlingskraft, arbeta för ett samhälle med solidaritet, främja jämställdhet och lika rättigheter, erbjuda ett modernt ledarskap, fler lärare i skolor och förskolor och genom att samtidigt minska barngruppernas storlek (vad i herrans namn skriver man? Ska man både öka antalet lärare och minska antalet barn i grupperna? Eller menar man öka personaltätheten genom att sänka antalet barn, alltså inte fler lärare? Det är sån´t här dravel, som får väljarna att stanna hemma)och ge ungdomar en möjlighet att få sommarjobb (alltså inte ge sommarjobb, utan möjlighet)
Uppsalabor, läs artikeln och se hur tomhänt nuvarande opposition är. Inte ett klart ställningstagande utan mest floskler.

Inga kommentarer: