fredag 8 januari 2010

Pinsamt för Sverige

Upsala Nya Tidning har en välfungerande ideologisk kompass när man navigerar i naturpolitiken. Man instämmer med både Vänsterpartiet och Miljöpartiet, något som inte sker varje dag, men man gör det för att man anser att partierna gör rätt när man efterlyser vetenskaplig grund för urskillningslös jakt på varg respektive hävdar att stammen är alltför svag för att jakt ska tillåtas.
Helt obegripliga är ju de uttalanden som UNT återger. En folkpartist har sagt:"Vi är för vargjakten eftersom vi vill bevara den biologiska mångfalden.", en socialdemokrat "Jakt är en del av förvaltningen. Jag tycker helgens jakt har fungerat bra.". Den tredje representerar ett parti, som för flera år sedan slutade att intressera sig för natur- och miljö och i stället gå olika näringars intressen till mötes. Hans uttalande: "Regeringen tar krafttag för friskare vargar." Tack UNT.
Det finns mycket som talar för att målet 400 vargar, för att nå hållbarhet, fortfarande är relevant, ett mål som jag var med och agerade för under åren 1998 - 2002.

1 kommentar:

Camilla sa...

Den här kolumnen var lite rolig. :)

http://www.dn.se/opinion/signerat/varg-erbjud-kbt-1.1024096#article-readers