lördag 18 maj 2019

Karolinska ännu värre än Akademiska

Det är minst lika illa med Karolinska som med Akademiska. Karolinska lägger ett varsel på 550 tjänster. Men hallå. Antalet anställda har ju med kvaliteten att göra. Då måste väl detta vara en fråga för sjukhusets styrelse.
Jag såg en intervju med styrelsens ordförande. Passiv. Nu måste sjukhusledningenvidta åtgärder var politikerns besked. skrämmande.

Karolinska sjukhuset
EkonomiTT
”April månads siffror visar att kraftigare åtgärder behövs för att vända situationen. Därför läggs nu ett varsel på 550 tjänster”, skriver sjukhuset.
Det ackumulerade resultatet för april månad visar enligt sjukhuset ett underskott på 620 miljoner kronor och enligt sjukhusledningen behövs nu drygt en miljard sparas i år – trots tillskotet på 725 miljoner kronor från Region Stockholm för året.
”Jag förstår att det skapar mycket oro för många medarbetare, men vi behöver ta kontroll över situationen”, skriver sjukhusdirektör Björn Zoëga i en kommentar.
Nästa steg är nu att identifiera vilka bland de anställda som blir övertaliga, göra en konsekvensbedömning och samverka med fackliga företrädare.
”Vi kommer att arbeta så snabbt vi kan så att medarbetare ska få besked så fort som möjligt”, skriver Zoëga.
Hyres- och it-kostnader ska också ses över, enligt sjukhusdirektören

Inga kommentarer: