måndag 25 november 2019

Tack för ledaren, UNT

ÄNTLIGEN!
UNT:s ledare skriver i dag om att det finns andra än idrottsutövare och artister att älska, nämligen våra entreprenörer.
Varför ser vi idrottare och artister som ikoner,som hjältar och som föredömen? Varför är det så fult att tjäna tio miljoner om man är entreprenör? Varför anses det vara helt motiverat med miljardinkomst om man är idrottsproffs? Varför sägs ett fotbollsproffs med miljardinkomster vara ett föredöme för unga med endastnågra spektakulära mål som merit.
Ledaren ger inget svar på dessa frågor. Men, bläddrar man igenom tidningen, kulturdelen, i vilken idrottsreferaten upptar merparten, finner man en del av svaren. Tittar man på program som "Så mycket bättre" finner man annan del. Där är alla hjältar. Det gråts glädjetårar över hur bra en stjärna gjort det efter att ha levt ett klandervärt liv.
Råkar en journalist skriva om att den 19-årige/a artisten tjänat tio miljoner på ett år höjer vi inte på ögonbrynen. "VD NN tjänar tio miljoner på att producera X". Fy, fy.
Tack UNT för er ledare. Våra entreprenörer är värda all uppskattning. En entreprenör drivs ofta av annat än penningjakt. Idéerna och dess förverkligande är oftast drivkraften. I något fall leder idéerna till bra intäkter.
"Miljarder skäl att älska våra entreprenörer"

Inga kommentarer: