måndag 29 juni 2009

Janne spekulerar


Funderade under en stund nu på morgonen utifrån Janne Nordlings blogg, där han spekulerar kring nya kommunalråd i Uppsala efter nästa val. Varför satsar vissa av oss så hårt och länge, varför vill de flesta inte alls ägna sig åt politik och varför försöker några men slutar efter kort tid?
Jag tänkte också på någon, som jag känner och som gick in i politiken för han tyckte det var viktigt. Han har ett mycket kreativt arbete. Utan kreativitet skulle inte företaget vara så framgångsrikt som det är. Är den politiska miljön inte tillräckligt kreativ och resultatinriktad för att sådana personer ska kunna verka politiskt? Jag är säker på att så är fallet, även om det finns exempel på att självständiga och kreativa verkar politiskt under lång tid. Dock är detta fåtal ovanligt starka personer, som får ständigt ta duster mi partiet.
Vad drar vi för slutsatser? Inga. Vi är beredda att avstå från dessa personers insatser. Vilken slutsats borde vi dra? Jo, ta hand om sådana personer, lyssna på dem och ta tillsammans initiativ till förändringar.
Om inte blir det inte heller några förändringar på kommunalrådsposterna, annat än att namnen på dem blir nya.

1 kommentar:

Anonym sa...

Viktigt!