söndag 22 mars 2020

Tål att upprepas

Detta skrev jag i går, men tål att upprepas

Fantastiskt härlig långpromenad just avslutad. Nyttigt att notera all kreativitet.
Rädslan för insyn skapar allt fler höga staket. Smart att använda sig av staket alldenstund
kommunen inte tillämpar bygglovsreglerna.

Har man bråttom är det ju ett elände att köra högst 40 km/tim på en sträcka med begränsning till 40 km/tim. Nog kommer man fram snabbare om man kör 70 km/tim. På en 5 km-sträck är tidsvinsten ett par minuter. Det är ju en möjlig åtgärd för att komma fram snabbt, alldenstund Polisen slutat kontrollera hastigheter. Och... kommunen, som beslutat om begränsningen har ju gjort sitt, nämligen beslutat. Va. Blev det inte som vi beslutat?

Det här med att lämna bilen på en parkering när man har kanske 50-100 m till sitt hus är ju bara dumt när man kan ställa den på annans mark. Förbjudet? Jojo, men marken är ju en föreningsmark och man är ju medlem i föreningen. Är det bara dumheter att ha bilfritt iområdet? Det sägs att det blir ett säkrare område, inte minst för barn och att dessutom asfaltytorna i området inte har en underbyggnad, som är anpassad för biltrafik. Jo, man kan ju förstärka. Aha, ökar årsavgiften kraftigt då? Den är ju redan ganska hög. Rackarns. Dom har nog tänkt rätt, men inte fått alla boende att tänka rätt.

Tänk när man gått hela vägen till kvarterets sophus med fulla kassar och möts av överfulla sopkärl. Pappersförpackningskärlet är så överfullt att inte ens mitt tillplattade mjölkpaket fick plats. Nämen vad skriver jag? Tillplattade? I sopkärlet hittade jag inte en enda förpackning, som var tillplattad. Dumheter jag håller på med. Men det är klart att om alla gjorde det skulle vi nog kunna minska föreningens kostnader.


Inga kommentarer: