torsdag 3 maj 2018

Ur dagens tidningsläsning 3 maj

Signerat Maria Ripenberg om våldsbejakande mansrörelse. Så  träffsäkert

Sedan läser jag dagens debattartikel, skriven av Ebba Busch Thor och Björn-Ove Björk. Inte lika imponerande.Detvå skribenterna beskriver sjukvården i länet i negativa ordalag. Många förändringar är nödvändiga, anser man. I den situationen vill man ha en omvälvande organisationsförändring med överförande av driftansvaret till staten. Sådana förändringar är påfrestande och måste självklart genomföras i en situation, som är stabil. Men, till det kommer att KD vill föra driftansvaret till staten, som misslyckats med sin uppgift att förverkliga Hälso- och sjukvårdslagen. Den inkonsekvensen är inte den enda i artikeln. För över till staten och "Anställda ska känna att Region Uppsala är en bra, lyhörd och modern arbetsgivare". ?
Språkliga fel är väl inget att hänga upp sig på. Jo, av dessa personer ska vi kunna kräva att Man skriver anhängiga i meningen "Chanserna att överleva en svår diagnos är avhängigt var i landet man bor.". För att inte tala om "De som har tur att bo i Kronoberg fick 2017 i stort sätt alltid vård i tid(99 procent). Nogska en partiledare kunna skilja på sett och sätt.

Språkpolisen skulle kunna slå till på även "Trädernas rötter..." i en annan artikel

Inte en dag utan exempel på hur olämplig Trump är som president. "Trump påstås ha formulerat hälsointyg själv" Är detta sant, ja vad kan då intehända... 
Skicka en kommentar