torsdag 3 maj 2018

Ur dagens tidningsläsning 3 maj

Signerat Maria Ripenberg om våldsbejakande mansrörelse. Så  träffsäkert

Sedan läser jag dagens debattartikel, skriven av Ebba Busch Thor och Björn-Ove Björk. Inte lika imponerande.Detvå skribenterna beskriver sjukvården i länet i negativa ordalag. Många förändringar är nödvändiga, anser man. I den situationen vill man ha en omvälvande organisationsförändring med överförande av driftansvaret till staten. Sådana förändringar är påfrestande och måste självklart genomföras i en situation, som är stabil. Men, till det kommer att KD vill föra driftansvaret till staten, som misslyckats med sin uppgift att förverkliga Hälso- och sjukvårdslagen. Den inkonsekvensen är inte den enda i artikeln. För över till staten och "Anställda ska känna att Region Uppsala är en bra, lyhörd och modern arbetsgivare". ?
Språkliga fel är väl inget att hänga upp sig på. Jo, av dessa personer ska vi kunna kräva att Man skriver anhängiga i meningen "Chanserna att överleva en svår diagnos är avhängigt var i landet man bor.". För att inte tala om "De som har tur att bo i Kronoberg fick 2017 i stort sätt alltid vård i tid(99 procent). Nogska en partiledare kunna skilja på sett och sätt.

Språkpolisen skulle kunna slå till på även "Trädernas rötter..." i en annan artikel

Inte en dag utan exempel på hur olämplig Trump är som president. "Trump påstås ha formulerat hälsointyg själv" Är detta sant, ja vad kan då intehända... 

Inga kommentarer: