onsdag 26 september 2018

Ungdom, karriärism och sociala medier


Tack Malin Lernfeldt. Ord i rättan tid. Karriärsug räcker inte för att på ett bra sätt kunna ta ett stort politiskt ansvar
“Medan man i de flesta andra länder har stor respekt för den erfarenhet, kunskap och ödmjukhet som ålder (i de absolut flesta fall) ger, är vi i Sverige sjukligt fixerade vid ungdom.” Skriver Malin Lernfelt i Expressen och pekar på att äldre skulle klara av en position som minister bättre än unga som inte har rätt kompetens och erfarenhet för det jobbet.
Att man blir mindre attraktiv på arbetsmarknaden redan efter 40 menar Malin Lernfelt är absurt och att detta även verkar gälla när den som rekryterar är statsministern. Samtidigt uppmanar hon en den kommande statsministern att välja statsråd med erfarenhet:
“Skall den nya regeringen, som med stor sannolikhet kommer att vara lösare i fogarna än sina företrädare, ha en chans att överleva i fyra år behöver vi 55+arna och deras erfarenhet. I dessa populistiska tider måste vi ha människor med omfattande erfarenhet vid rodret. Inte barnungar med sin egen karriär och likes på sociala medier som högsta prioritet.” skriver hon"

Inga kommentarer: