fredag 7 maj 2021

KD, L och V utnyttjar medvetet en okunskap

 Är det brist på kunskap hos politikerna eller utnyttjar man en okunskap hos oss väljare?

Jag gör bedömningen att ledande politiker inte kan vara så okunniga. Frågan är om förklaringen är ännu mer allvarlig än brist på kunskap hos politikerna.

Tre partier återkommer ofta till att uttrycka krav på att staten ska bli ansvarig för även daglig drift av både skola och sjukvård, med motiveringen att skola och sjukvård då blir jämlik. Dessa partier vet att staten i dag har detta ansvar. Skollagen och Hälso- och sjukvårdslagen uttrycker detta krav. Det är statens ansvar att se till att dess lagar efterlevs.

Skulle det vara så enkelt som de tre partierna tror borde väl både kommuner och regioner avskaffas. Då blir väl allt jämlikt?

Problemet är att politikerna på riksnivå inte klarar att ta sitt ansvar. KD, L och V vet detta men vill inte se problemet. De partier (S, C och MP) som nu tar ansvar för att inte försätta skola och sjukvård för de enorma påfrestningar en gigantisk omorganisation skulle innebära, måste berätta för väljarna att staten har ett ansvar, som man inte klarar att ta

Inga kommentarer: