torsdag 28 december 2017

NU MÅSTE VI GÅ SAMMAN OCH TALA UT

Ska 2018 bli en fortsättning på 2017 vad avser militära hot och väpnsde konflikter? Om vi blir många som säger ifrån kommer vi att nå framgång.

Vi behöver samhällen präglade av mer fredskultur. Ska vi verkligen fortsätta med vapenexport till diktaturer och bidra till fortsatt militär upprustning runt om i världen? Vi behöver under 2018 intensifiera debatten också i Sverige om hur vi får stopp på militarismen och miljardslöseriet till militära ändamål. Pengarna skulle i stället kunna användas till att bygga fred med fredliga metoder och till angelägna välfärdsändamål.

Vi behöver ett Sverige, som går före i kampen för fred och ickevåld. Vi behöver inse att hot ökar spänningarna. Vi behöver förstå provokationerna, som samarbetet med och ett medlemskap i kärnvapenorganisationen NATO innebär.

Vi behöver under 2018 stödja de fredsskapande krafterna. Min uppmaning är: skriv på sociala medier om krav på att välja ny väg. Skriv om nej till NATO-medlemskap. Skriv om diplomati i stället för vapenhet

Inga kommentarer: