torsdag 7 december 2017

Seminarium med fredspristagare

Vilka partier kommer att utebli från detta seminarium? Det finns ju partier, som inte är så förtjusta i diskussionen om begränsningar av och förbud mot kärnvapen. När jag skriver detta känner jag olust. Hur kan man vara emot att kärnvapen förbjuds?logotyp: Sveriges riksdag
7 december 2017

Pressmeddelande

 

Pressinbjudan: Seminarium med Nobels fredspristagare

Den 13 december arrangerar Sveriges riksdag ett seminarium med International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN) som tilldelats Nobels fredspris 2017. Temat för seminariet är en diskussion om utmaningarna med fördragsbaserade begränsningar av spridning och användning av kärnvapen. Pristagarens anförande följs av ett panelsamtal. Seminariet är öppet för inbjudna gäster och media.
Den norska Nobelkommittén har tilldelat Nobels fredspris 2017 till organisationen International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN)  för "dess arbete med att rikta uppmärksamhet mot de humanitärt katastrofala konsekvenserna all typ av användning av kärnvapen leder till samt för deras banbrytande ansträngningar i att uppnå ett fördragsbaserat förbud mot denna typ av vapen".
Tid: Onsdag 13 december 2017 klockan 16.30. Platserna ska vara intagna senast klockan 16.20.
Plats: Andrakammarsalen, entré via Riksplan
Seminariet hålls på engelska
Skicka en kommentar