onsdag 10 mars 2021

Minsyn på vägen framåt

 

Förslag till skrivelse till Partistyrelsen

Liberalerna i Uppsala län anser att konstruktiv intern debatt är både välkommen och välgörande, men vi oroas över att se strider och splittring där det sannolikt finns samsyn. Vi vill att partiet enas om vägen framåt. Vi är trygga i att vår nationella ledning och förtroendevalda inte vill att liberalernas kraft ska stå till förfogande i en regering eller budgetsamverkan som kräver aktivt samarbete med vare sig Sverigedemokraterna eller Vänsterpartiet.


Liberalerna måste vara tydliga med att partiernas roll måste vara att gå till val som självständiga partier, att tydliggöra den egna ideologin och att regeringsbildning sker efter val. Alliansbildning före val medför risk för anonymisering av den egna politiken och måste ses som demokratiskt tveksam.


Liberalerna måste vara tydliga med att ingångna avtal ska efterlevas, att partiet kommer att inför nästa val uppträda självständigt som ett tydligt socialliberalt parti, att troheten till idéerna är viktigare än makten och att regeringsbildning alltid sker sedan väljarna sagt sitt,


Liberalernas partiråd föreslås utforma sitt ställningstagande om partiets väg framåt enligt här angiven inriktning.


Harald Nordlund




Inga kommentarer: